Sosyal medyada bizi takip edin
Blog Thumbnail

Duşakabinde Fitil ve Silikon Farkı

Satın almayı düşündüğünüz duşakabinde fitil veya silikon kullanımı tercih edilmiş olmasının kalite ve kullanım kolaylığı adına herhangi bir farkı bulunmamaktadır çünkü duşakabinlerin panel kısımlarında fitil kullanılmış olsa dahi alt ve yan kısımların sabitlenmesi işlemi esnasında yine de silikon kullanılması gerekmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken konu; duşakabinde silikon mu fitil mi tercih edildiği durumu değil, kullanılmış olan fitil ya da silikonun hammaddesinin kaliteli olup olmadığı durumudur.

Duşakabinde kullanılmış olan silikonların katkı maddesi ve solvent içermeyen, kolay kuruyan, antibaktireyl özellikte olmalı ve %100 silikon özelliği göstermelidir. Duşakabin üretiminde kullanılan silikon bu özelliklere sahip olmazsa; küf, nem, silikonda çatlaklıklar, renk bozulması gibi rahatsız edici problemlerle ilerleyen süreçte karşılaşma riskiniz normalden daha yüksek olacaktır.


Tüm bunların dışında, duşakabinlerinizde kullanılmış olan silikonların kolaylıkla yıpranmasına engel olmak ve uzun ömürlü kullanımını sağlamak için temizlik esnasında çamaşır suyu ve çamaşır suyu katkılı maddelerin kullanımından kaçınmanız gerekmektedir.